De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van elstar en gorgonzola

20 min kooktijd
Salade van Elstar en gorgonzola

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de appels in plakken en gril ze op een barbecue of op de grillplaat. Snijd de gorgonzola in blokjes. Leg de appel op de borden en verdeel de gorgonzola erover. Meng de sla met de vinaigrette en verdeel het over de appel met gorgonzola. Bestrooi de salade met walnoten en breng op smaak met peper.

Vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Klop de mosterd met de sjalot, de azijn, de honing en zout en peper door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe en blijf kloppen tot een goed gemengde dressing ontstaat. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie door de vinaigrette.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker