De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème

Verwarm een heteluchtoven voor op 160 ºC.
Ris en hak de tijm fijn. Wrijf voor de gebraden rosbief de rundermuis in met de tijm en bestrooi met een snufje zout en versgemalen peper. Verhit olie en boter in een pan en braad het vlees rondom goudbruin

60 min kooktijd
Salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebraden rosbief

Verwarm een heteluchtoven voor op 160 ºC.
Ris en hak de tijm fijn. Wrijf voor de gebraden rosbief de rundermuis in met de tijm en bestrooi met een snufje zout en versgemalen peper. Verhit olie en boter in een pan en braad het vlees rondom goudbruin. Leg de gebraden rosbief op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie en gaar de rosbief in de oven in circa 15 minuten rosé. Leg de rosbief op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat circa 10 minuten rusten.

Mierikswortelcrème
Schil en rasp de mierikswortel fijn. Snijd de tuinkers af en meng met de mierikswortel, de rasp van een limoen en de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.

Salade
Rooster de amandelen circa 5 minuten in een droge koekenpan en bestrooi met een beetje zout. Snijd de radijsjes in partjes en leg ze in ijswater. Snijd de bietjes in partjes.
Breng de gemengde sla op smaak met olijfolie, een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Trancheer de rosbief in flinterdunne plakken. Leg de gemengde sla in het midden van het bord. Verdeel de gesneden rosbief, bietjes, radijs en de amandelen over het bord en lepel er mierikswortelcrème bij.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker