24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Rudolph's tip: Meringue en spritsen

Rating 0/5
Meringue
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken en spatel de poedersuiker en het bietensap erdoor. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de eiwitbanen circa 2 uur in de oven. Laat de schuimpjes afkoelen.

Spritsen

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Wrijf de boter met de suiker en het vanillemerg glad. Meng het ei erdoor en kneed de bloem erdoor tot er een zacht deeg ontstaat. Schep het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit spritsen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 17 minuten goudbruin en gaar.
Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen