Verwijder het vel van de kippendijen, hak de dijen doormidden en leg ze in een brede pan.
Snijd de limoenen in parten en knijp het sap eruit boven de kip. Voeg het zout toe en wrijf de kip goed in. Leg de limoenschillen bij de kip. (deze geeft een lichte bittere smaak)
Pel en snipper de uien. Pel en hak de knoflook. Schep dit bovenop de kip.
Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes en leg dit weer op de uien.
Hak de pruimen, olijven en kappertjes grof en voeg ze toe aan de pan.
Voeg de boter en sojasaus toe en schenk water in de pan tot het geheel net onder staat.
Laat het geheel circa 30 minuten pruttelen tot de kip gaar is.
Serveer met rijst of aardappels.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
rudolph’s snelle stoba van kip
Een heerlijke variatie op het authentieke Arubaanse recept!
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma The Taste of Life Travel
In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken.

Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties