’s Middags voorbereiden
Parelcouscous
Breng het bietensap met het zeezout aan de kook. Spoel de parelcouscous op een bolzeef af met koud water tot het water helder is. Voeg de couscous toe aan het bietensap en kook op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg de wijnazijn en olijfolie toe.
Komkommer-muntraita
Rasp de komkommer fijn op een rauwkostschaaf en bestrooi met een beetje zeezout. Besprenkel met limoensap en laat minimaal 5 minuten staan. Knijp of druk er daarna op een bolzeef al het vocht uit. Pluk en snijd de munt ragfijn en meng met de olijfolie. Voeg de uitgeknepen komkommer toe aan de munt. Roer de yoghurt los en roer door de komkommer. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.
Peultjes blancheren
Rang de peultjes. Blancheer de peultjes in 2-3 minuten beetgaar in gezouten kokend water, spoel ze direct koud af en laat uitlekken.
’s Avonds afmaken
Roodbaars bakken
Verhit een scheutje olie in een pan. Snijd de roodbaarsfilet in vier gelijke porties en snijd per portie op de velkant twee keer in. Bak de roodbaars op middelhoog vuur eerst op de huidkant in 2-3 minuten krokant. Bestrooi de vis met een beetje zout, draai de vis om en bak het daarna op laag vuur nog 2 minuten op de viskant tot het visvlees net niet meer glazig is.
Peultjes
Verwarm een scheutje olie in een sauteuse en roerbak de peultjes tot ze warm zijn.
Opmaak bord
Verdeel de lauwwarme parelcouscous over de borden. Rangschik de peultjes, raita en red chard over de borden. Leg de roodbaars in het midden.
0 reacties