De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roodbaars met parelcouscous

Maak indruk op je vrienden met dit gerecht van roodbaars met parelcouscous! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

45 min (voor)bereidingstijd
Roodbaars met parelcouscous

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Parelcouscous

Breng het bietensap met het zeezout aan de kook. Spoel de parelcouscous op een bolzeef af met koud water tot het water helder is.  Voeg de couscous toe aan het bietensap en kook op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg de wijnazijn en olijfolie toe.

Komkommer-muntraita

Rasp de komkommer fijn op een rauwkostschaaf en bestrooi met een beetje zeezout. Besprenkel met limoensap en laat minimaal 5 minuten staan. Knijp of druk er daarna op een bolzeef al het vocht uit. Pluk en snijd de munt ragfijn en meng met de olijfolie. Voeg de uitgeknepen komkommer toe aan de munt. Roer de yoghurt los en roer door de komkommer. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen peper.

Peultjes blancheren

Rang de peultjes. Blancheer de peultjes in 2-3 minuten beetgaar in gezouten kokend water, spoel ze direct koud af en laat uitlekken.

 

’s Avonds afmaken

Roodbaars bakken

Verhit een scheutje olie in een pan. Snijd de roodbaarsfilet in vier gelijke porties en snijd per portie op de velkant twee keer in. Bak de roodbaars op middelhoog vuur eerst op de huidkant in 2-3 minuten krokant. Bestrooi de vis met een beetje zout, draai de vis om en bak het daarna op laag vuur nog 2 minuten op de viskant tot het visvlees net niet meer glazig is.

Peultjes

Verwarm een scheutje olie in een sauteuse en roerbak de peultjes tot ze warm zijn.

Opmaak bord

Verdeel de lauwwarme parelcouscous over de borden. Rangschik de peultjes, raita en red chard over de borden. Leg de roodbaars in het midden.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker