De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rood fruit met Beaujolaissaus en kaneelijs

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rood fruit met Beaujolaissaus en kaneelijs

Bereidingswijze

Merinque
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Halveer de citroen en ontvet een kom in met citroensap. Splits de eieren. Klop, in de kom met de mixer, het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim in een spuitzak en spuit banen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringue circa 45 minuten in de oven.

Beaujolaissaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de Beaujolais met steranijs, suiker, kaneel, vanillestokje en merg aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur trekken. Voeg de agar agar toe en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus, al roerend, 2 minuten goed doorkoken.

Maak het fruit, indien nodig, schoon en meng het voorzichtig door elkaar. Pluk de munt.

Neem een rond, diep bord en verdeel het fruit erover. Schep in het midden een bol kaneelijs en schenk de lauwwarme Beaujolaissaus eromheen. Leg op het ijs de meringue en garneer met blaadjes munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.