De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Risotto al funghi con cafolviore bicolore al peperone

Breng 2 liter water aan de kook en voeg, al roerende op laag vuur, de groentebouillonblokjes toe. Pel en snipper de ui. Verhit boter en olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak de champignons circa 5 minuten mee.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Risotto al funghi con cafolviore bicolore al peperone

Bereidingswijze

Risotto
Breng 2 liter water aan de kook en voeg, al roerende op laag vuur, de groentebouillonblokjes toe. Pel en snipper de ui. Verhit boter en olijfolie in een grote pan en fruit de ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Bak de champignons circa 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en kook circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper. Voeg de risotto en twee soeplepels groentebouillon toe en roer goed door. Voeg extra bouillon toe als de risotto droog wordt. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Verdeel de risotto over de borden. Pluk en hak de peterselie fijn en strooi over de risotto.

Bloemkoolsalade
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de bloemkool en romanesco in kleine roosjes. Kook, in dezelfde pan water, eerst de bloemkool en daarna de romanesco beetgaar. Houd ze apart en laat ze afkoelen en uitlekken. Rasp en halveer de citroen en pers het sap eruit. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd 1 ingemaakte rode paprika fijn. Meng het citroensap, citroenrasp, olijfolie, paprika, cayennepeper, oregano en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de bloemkool en laat deze rustig intrekken.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.