De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ravioli met amatriciana-saus

75 min kooktijd
Ravioli met amatriciana-saus

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Saus

  • Snijd de pancetta in stukjes.
  • Pel en snipper de sjalot en knoflook.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de pancetta gedurende 5 minuten.
  • Voeg de sjalot, knoflook en verkruimelde chilipeper toe en fruit gedurende 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten. Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 30 minuten op middelhoog vuur inkoken.
  • Staafmixer de saus en laat afkoelen. Hij moet vrij dik zijn.
  • Voeg de pecorino toe. 

Ravioli

  • Snijd de deegbal in 8 stukken.
  • Maak van elk van de delen deeg een lap door het door de pastamachine te draaien op een steeds smallere stand.
  • Schep circa 1 theelepel amatriciana saus op gelijke afstanden op de helft van de deeglappen.
  • Bestrijk de tussenruimten tussen de vulling met behulp van een bakkwastje met wat water zodat het goed plakt. Leg de andere helft van de deeglappen over lappen met de vulling, en druk met de vingertoppen of de achterkant van de steker de randen rondom de vulling goed aan. Zorg dat er geen lucht meer tussen zit. De vulling moet goed door het deeg worden omsloten.
  • Snijd met het stekertje of met het glas en een scherp mesje mooie ronde ravioli uit het deeg.

Afmaken

  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in circa 5 minuten gaar. Schep uit de pan met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Hak de kruiden fijn en verwarm ze in de olie. Besprenkel de ravioli hiermee.

Tip: hier vind je het recept om zelf pastadeeg te maken

Vanuit Amsterdam kookt Roberta Pagnier de modern Italiaanse keuken. Haar inspiratie haalt ze uit Rome, waar ze elke aflevering de couleur locale opsnuift, proeft, ruikt en voelt. Ze ontmoet allerlei mensen en stuit op culinaire schatten. Dit brengt ze terug naar haar eigen keuken waar ze laat zien dat de Italiaanse keuken meer is dan alleen pasta en pizza.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker