Varkenshaas
-
Rasp de teen knoflook, gember en snijd de lente-ui fijn.
-
Meng voor de marinade chili-olie, sojasaus, vissaus, knoflook, gember en lente-ui.
-
Leg de varkenshaasjes in een kom. Giet de marinade erover en wrijf goed in.
-
Dek af met huishoudfolie en marineer circa 2 tot 4 uur in de koelkast.
-
Vul de rooktube met beukenhoutsnippers en plaats deze op de barbecue. Verwarm de barbecue tot circa 120 °C.
-
Leg de varkenshaasjes op indirecte hitte en rook ze tot een kerntemperatuur van circa 65 °C. Haal het vlees daarna van de barbecue en laat rusten.
-
Verhoog de temperatuur van de barbecue en grill de varkenshaasjes kort op directe hitte om een mooie kleur te krijgen. Draai het vlees een of twee keer.
Groenten voor de topping
-
Snijd de wortel in plakjes van circa ¼ cm dik.
-
Snijd de stelen van de paksoi in stukjes en snijd lente-ui in stukken.
-
Meng de groenten met de rokerige chili-olie.
-
Plaats de groenten in een grillmandje onder het vlees op de barbecue voor enkele minuten, zodat ze een lichte rooksmaak krijgen.
Overige toppings (optioneel)
-
Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Frituur ze vervolgens in olie tot krokant. Bestrooi de gefrituurde noedels met barbecuekruiden.
-
Rooster het sesamzaad kort in een droge pan.
Ramen
-
Meng de misopasta, mayonaise, gochujang, eidooier en barbecuekruiden.
-
Voeg de voorgekookte noedels toe en schenk de kippenbouillon erbij.
-
Roer goed door en verwarm tot een romige noodlesoep ontstaat.
Serveren
-
Verdeel de romige noodlessoep over de kommen.
-
Voeg de gerookte groenten toe.
-
Snijd de varkenshaasjes in plakjes en leg ze erbij.
-
Garneer de ramen met de gefrituurde noedels en geroosterd sesamzaad.
0 reacties