De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ramen met varkenshaas van de bbq

Pitmaster laat in Buitengewoon BBQ zien hoe je deze verrukkelijke ramen met varkenshaas bereidt.

150 min voorbereidingstijd
240 min wachttijd
Ramen met varkenshaas van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"Vandaag maken we overheerlijke ramen maar dan van de barbecue. Deze varkenshaasjes zijn gemarineerd met een zelfgemaakte chili-olie wat het recept nóg lekkerder maakt!"

Bereidingswijze

Varkenshaas

  1. Rasp de teen knoflook, gember en snijd de lente-ui fijn. 

  2. Meng voor de marinade chili-olie, sojasaus, vissaus, knoflook, gember en lente-ui.  

  3. Leg de varkenshaasjes in een kom. Giet de marinade erover en wrijf goed in.  

  4. Dek af met huishoudfolie en marineer circa 2 tot 4 uur in de koelkast. 

  5. Vul de rooktube met beukenhoutsnippers en plaats deze op de barbecue. Verwarm de barbecue tot circa 120 °C.  

  6. Leg de varkenshaasjes op indirecte hitte en rook ze tot een kerntemperatuur van circa 65 °C. Haal het vlees daarna van de barbecue en laat rusten. 

    Om een varkenshaas tot een kerntemperatuur van 65 °C te krijgen, heb je zo’n 30-45 minuten nodig. Dit geldt wel voor indirect grillen op een BBQ van 120 °C. 

  7. Verhoog de temperatuur van de barbecue en grill de varkenshaasjes kort op directe hitte om een mooie kleur te krijgen. Draai het vlees een of twee keer. 

    Door de suiker van de chili-olie in de marinade kunnen ze snel verbranden.  

Groenten voor de topping

  1. Snijd de wortel in plakjes van circa ¼ cm dik.  

  2. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes en snijd lente-ui in stukken.  

  3. Meng de groenten met de rokerige chili-olie 

  4. Plaats de groenten in een grillmandje onder het vlees op de barbecue voor enkele minuten, zodat ze een lichte rooksmaak krijgen. 

Overige toppings (optioneel)

  1. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Frituur ze vervolgens in olie tot krokant. Bestrooi de gefrituurde noedels met barbecuekruiden. 

  2. Rooster het sesamzaad kort in een droge pan.  

Ramen

  1. Meng de misopasta, mayonaise, gochujang, eidooier en barbecuekruiden.  

  2. Voeg de voorgekookte noedels toe en schenk de kippenbouillon erbij.  

  3. Roer goed door en verwarm tot een romige noodlesoep ontstaat. 

Serveren

  1. Verdeel de romige noodlessoep over de kommen.  

  2. Voeg de gerookte groenten toe.  

  3. Snijd de varkenshaasjes in plakjes en leg ze erbij.  

  4. Garneer de ramen met de gefrituurde noedels en geroosterd sesamzaad. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker