De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Quinoasalade

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Quinoasalade

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep twee hoopjes zout in een ovenschaal. Leg de bieten op het zout en pof ze circa 1 uur in de oven.

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Pluk en hak de peterselie en munt fijn en meng met citroenrasp en citroensap door de quinoa. Verdeel de quinoa over de bodem van een ovenschaal. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Pluk de waterkers en verdeel de waterkers samen met de ui en sinaasappelpartjes over de salade. Hak de noten grof. Verkruimel de feta. Strooi beiden over de salade.

Pel de bieten, snijd in partjes en verdeel ze over de salade. Sprenkel de olie over de salade. Strooi als laatste een snufje peper mix over salade.

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat? Smaak, een mooie opmaak op het bord, een gezellig gedekte tafel, gezonde ingrediënten… En wat denk je van de mensen die ervoor gezorgd hebben dat al dat lekkers en moois bij jou terecht komt?

In het programma Fairplate komen al deze aspecten van het koken aan bod. Chef Andy McDonald laat je zien hoe je thuis een heerlijk en eerlijk gerecht kunt maken. Of het nu gaat om ingrediënten uit Azië of Zuid-Amerika, om chocolade, koffie of quinoa: wanneer het eerlijk is, smaakt het extra lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.