Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een quichevorm in met zonnebloemolie.
Stap 2:
Rol het bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm hiermee. Druk deze aan met je vingertoppen en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Stap 3:
Kook de broccoliroosjes 4 minuten in ruim kokend water met een snuf zout totdat deze beetgaar zijn. Giet af en laat nastomen.
Stap 4:
Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de broccoliroosjes, cherrytomaten, plantaardige room en gedroogde tijm toe aan de kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5:
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche 40-50 minuten in het midden van de oven totdat deze goudbruin is geworden.
Stap 6:
Haal de quiche uit de oven en laat kort afkoelen alvorens deze aan te snijden. Serveer direct!
Meer inspiratie voor wat je allemaal op het menu kan zetten deze week? Check hier het online magazine.
0 reacties