Vulling
Stap 1:
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de pulled pork in kleine stukjes.
Stap 2:
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg het vlees en de rest van de ingrediënten op de maizena na voor de vulling toe. Laat het geheel op laag vuur circa 30 minuten zachtjes koken.
Stap 3:
Roer de maïzena met een beetje koud water tot een papje en voeg al roerend toe aan de vulling. Warm kort door totdat vulling gebonden is. Laat de vulling volledig afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast.
Deeg
Stap 1:
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en gist. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en strooi het zout over de rand. Schenk het water en de olie in het kuiltje en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de hand, maar ook in de keukenmachine met de deeghaak.
Stap 2:
Leg het deeg in een licht ingevette kom. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Stap 3:
Rol het deeg op tot een rol en snijd in plakjes. Druk de plakjes een beetje platter en bewaar ze onder een vochtige doek. Rol elk plakje rondom langs de rand iets dunner uit.
Stap 4:
Voor het vullen neem je steeds één plakje deeg in de hand. Leg in het midden een lepel vulling en vouw de bovenkant voorzichtig dicht om plooitjes. Laat de bapao’s afgedekt nog circa 20 minuten rijzen.
Stap 5:
Leg de bapao’s op bakpapier. Stoom in een stoommand, stoompan of in een stoomoven in circa 10 tot 12 minuten gaar.
0 reacties