De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pulled pork bapao’s

Je kent 'm vast uit het vriesvak: het broodje bapao. Maar wist je ook dat je het makkelijk zelf thuis kan maken? Nu extra lekker met Pulled pork erin. 

45 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Bapao

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Je kent 'm vast uit het vriesvak: het broodje bapao. Maar wist je ook dat je het makkelijk zelf thuis kan maken? Nu extra lekker met Pulled pork erin. 

Bereidingswijze

Vulling 

Stap 1: 
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de pulled pork in kleine stukjes. 

Stap 2: 
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg het vlees en de rest van de ingrediënten op de maizena na voor de vulling toe. Laat het geheel op laag vuur circa 30 minuten zachtjes koken. 

Stap 3: 
Roer de maïzena met een beetje koud water tot een papje en voeg al roerend toe aan de vulling. Warm kort door totdat vulling gebonden is. Laat de vulling volledig afkoelen en bewaar het daarna in de koelkast. 

Deeg 

Stap 1: 
Meng de bloem, suiker, bakpoeder en gist. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en strooi het zout over de rand. Schenk het water en de olie in het kuiltje en meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de hand, maar ook in de keukenmachine met de deeghaak. 

Stap 2: 
Leg het deeg in een licht ingevette kom. Laat afgedekt circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. 

Stap 3: 
Rol het deeg op tot een rol en snijd in plakjes. Druk de plakjes een beetje platter en bewaar ze onder een vochtige doek. Rol elk plakje rondom langs de rand iets dunner uit. 

Stap 4: 
Voor het vullen neem je steeds één plakje deeg in de hand. Leg in het midden een lepel vulling en vouw de bovenkant voorzichtig dicht om plooitjes. Laat de bapao’s afgedekt nog circa 20 minuten rijzen.  

Stap 5: 
Leg de bapao’s op bakpapier. Stoom in een stoommand, stoompan of in een stoomoven in circa 10 tot 12 minuten gaar. 

 

 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker