De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Polpettone con crema di avocado (hamburger met avocadocrème)

Snijd de korstjes van de boterham. Week het brood circa 3 minuten in de melk. Hak de basilicum en peterselie fijn. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes van circa 0,5 centimeter. Meng het gehakt met het geweekte brood, eieren, kruiden, kaasblokjes een beetje zout en versgemalen peper.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Polpettone con crema di avocado (hamburger met avocadocrème)

Bereidingswijze

Hamburger
Snijd de korstjes van de boterham. Week het brood circa 3 minuten in de melk. Hak de basilicum en peterselie fijn. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes van circa 0,5 centimeter. Meng het gehakt met het geweekte brood, eieren, kruiden, kaasblokjes een beetje zout en versgemalen peper. Rol 4 ballen van het gehakt en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Avocadocrème
Maak de avocado’s schoon en pureer samen met de ricotta, crème fraîche en sap van een citroen tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rucolasla
Snijd de tomaten in dikke plakken en houd per persoon een plak apart. Snijd de rest in kleine stukjes. Meng de tomaat met de rucola, balsamicoazijn en een scheut olijfolie.

Serveren
Snijd het brood in plakken. Leg de hamburger in het midden van het bord en leg de achtergehouden plak tomaat erop. Schep de avocadocrème hier bovenop. Leg er sneetjes brood bij en de rucolasalade ernaast.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.