De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Polpettine alla ricotta con spinaci – balletjes van ricotta en spinazie

Deze balletjes van geitenkaas, Parmezaanse kaas en spinazie zijn heerlijk als hoofd-, voor- of bijgerecht te bereiden.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Polpettine alla ricotta con spinaci – balletjes van ricotta en spinazie

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan. Pel en hak de knoflook grof en fruit de knoflook in de pan met olie. Voeg de spinazie toe en roer dit goed door tot alle spinazie is geslonken. Schep de spinazie op een zeef, druk al het vocht eruit en hak de spinazie door met een mes.

Breng een ruime pan water aan de kook. Roer de geitenkaas los in ruime kom. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de geitenkaas. Halveer de peper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Voeg de peper en spinazie toe aan de geitenkaas. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg twee derde toe aan het geitenkaasmengsel. Roer er een eetlepel bloem door. Meng alles goed door en vorm kleine balletjes. Schep de rest van de bloem op een groot bord en rol alle balletjes door de bloem. Voeg de balletjes toe aan de pan met kokend water. Draai het vuur laag zodra de balletjes erin gaan. Als de balletjes na circa 4 minuten gaan drijven, schep ze dan voorzichtig uit de pan op een bord.

Smelt de boter op laag vuur en druppel de boter over de balletjes. Besprenkel de balletjes met sap van de citroen. Strooi de resterende Parmezaanse kaas over de balletjes.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.