De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pollo al dragoncello con patate (haantjes met dragon en gebakken aardappels)

60 MIN
Pollo al dragoncello con patate (Haantjes met dragon en gebakken aardappels)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Haantjes met dragon
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Leg de haantjes in een ovenschaal. Ris en hak de kruiden. Meng de helft van de kruiden met de boter en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Smeer de boter onder de huid van de haantjes zodat alle smaken erin kunnen trekken. Snijd de bleekselderij in fijne stukken. Schil en snijd de wortel in blokjes. Strooi de helft van de groente rond de haantjes in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Pel en snijd de ui. Strooi de helft van de ui over de groente. Stop de laatste kruiden samen met de laatste ui in de holte van de haantjes. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de haan circa 45 minuten in de oven.

Gebakken aardappels
Snijd de aardappels in blokjes. Verhit de zonnebloemolie met een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels circa 5 minuten met een deksel op de pan. Haal de deksel van de pan en bak in circa 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade
Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Scheur de basilicumblaadjes.
Meng dit samen met de aceto balsamico door de overgebleven groente. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker