De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plantaardige pizza's

Chef Mikko laat zien dat er ook voor pizza plantaardige opties zijn. Zo maak je de beste vegan pizza Marinara en pizza Finocchiona.

Plantaardige pizza

Een recept van

Mikko Kuiper

Mikko Kuipers

Pizza Marinara is een van de oudste pizza's uit Italië en staat bekend als één van de echte Napolitaanse pizza's. Oorspronkelijk is deze pizza ook al compleet vegan. Leuk toch? Speciaal voor de kaasliefhebber deel ik ook een lekker recept.

Bereidingswijze

Pizzadeeg

  1. Meng het gist met het water. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng met een vork.

  2. Kneed het mengsel vervolgens met de hand tot een soepel deeg.

  3. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat rijzen voor circa 60 minuten rijzen. 

  4. Sla de lucht uit het deeg en verdeel over 4 bollen. Laat deze nogmaals rijzen voor circa 30 minuten.

Pizzasaus

  1. Prak de tomaten fijn en breng op smaak met een snufje zout. 

Pizza Finocchiona

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen in de oven. 

  2. Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems. 

  3. Snijd de rode peper in blokjes. 

  4. Verdeel de rode peper, het venkelzaad en de Violife Grated Mozzarella over de pizza’s. Bak de pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.

  5. Serveer de pizza’s met de verse basilicum.

Pizza Marinara

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen alvast in de oven. 

  2. Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems. 

  3. Halveer de tomaten. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Gris de oreganoblaadjes van de takjes. 

  4. Verdeel de tomaten, knoflook en oregano over de saus. Bak de    pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.

  5. Serveer de pizza met de verse basilicum en een aantal druppels olijfolie. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker