De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

plaattaart met witte asperge

Verrassende combinaties zijn altijd het best. Al eens gedacht om witte asperges te serveren op een plaattaart? Gauw proberen!

20 min voorbereidingstijd
30 min oventijd
aspergeplaattaart

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi horizontaal

"Asperges op de traditionele manier zijn natuurlijk hartstikke lekker. Maar buiten je comfort zone een knaller op tafel zetten is minstens zo'n feest. En al helemaal als het zo makkelijk te maken is als deze plaattaart."

Bereidingswijze

Plaattaart met witte asperge

  1. Verwarm de oven tot 200 °C.

  2. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat aan de randen 2 cm vrij door dit dun in te snijden met een mesje.

  3. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, doe dit niet in de randen. Bak 10 minuten in de oven.

    Op een zompige plaattaart zit niemand te wachten. Daarom is het handig om het zoals in dit recept kort voor te bakken voordat je het met toppings en al in de oven doet.

  4. Rasp intussen de helft van de pecorino en meng dit door de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Besmeer het bladerdeeg met het mascarponemengsel, laat de ingesneden randen vrij. Bak de plaattaart voor 15-20 minuten in de oven.

  6. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Maak met een dunschiller linten van de asperges. Meng de aspergelinten in een kom met het citroensap. Zet apart.

  7. Maak met een dunschiller kaaskrullen van de resterende pecorino. Hak de bieslook fijn. 

  8. Beleg de plaattaart met de aspergelinten. Garneer met de kaaskrullen, fijngehakte bieslook en versgemalen peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker