Plaattaart met witte asperge
-
Verwarm de oven tot 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat aan de randen 2 cm vrij door dit dun in te snijden met een mesje.
-
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg, doe dit niet in de randen. Bak 10 minuten in de oven.
-
Rasp intussen de helft van de pecorino en meng dit door de mascarpone. Breng op smaak met peper en zout.
-
Besmeer het bladerdeeg met het mascarponemengsel, laat de ingesneden randen vrij. Bak de plaattaart voor 15-20 minuten in de oven.
-
Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Maak met een dunschiller linten van de asperges. Meng de aspergelinten in een kom met het citroensap. Zet apart.
-
Maak met een dunschiller kaaskrullen van de resterende pecorino. Hak de bieslook fijn.
-
Beleg de plaattaart met de aspergelinten. Garneer met de kaaskrullen, fijngehakte bieslook en versgemalen peper.
0 reacties