Voorbereiding
-
Meng voor pizzabodem de bloem met de gedroogde gist. Maak een kuil op de werkbank waarbij je vanuit het midden steeds wat lauwwarm water aan het deeg toevoegt. Voeg ook een eetlepel olijfolie toe. Kneed tot een deegbal ontstaat, strooi er dan pas het zout doorheen.
(Het deeg kan ook prima gemaakt worden met een keukenmachine met deeghaak) -
Het deeg moet minimaal 8 à 10 minuten gekneed worden. Maak daarna een bal.
-
Leg de deegbal in een mengkom en laat deze op de werkbank rijzen voor ongeveer 1 uur onder een stuk ingevet huishoudfolie. Bewaar het deeg in de vriezer als je het later in de week gaat eten. Zorg dat het deeg een dag van tevoren in de koelkast wordt gezet. Op de dag van het pizzabakken wordt het deeg door gekneed en uitgerold.
-
Fruit voor de tomatensaus de gesnipperde ui en chilivlokken in olijfolie, tot de ui glazig is. Voeg dan de gedroogde oregano toe. Als gefruit is voeg je de tomatenpassata en zout naar smaak. Laat de saus afkoelen. Voeg daarna wat fijngesneden basilicumblaadjes toe en bewaar de saus in een afgesloten bakje in de koelkast.
Afmaken
-
Haal het pizzadeeg uit de koeling. Verwarm de oven voor op 250 °C.
-
Rol ondertussen het pizzadeeg uit op maat van de ovenplaat die je gaat gebruiken. Om de pizza gemakkelijk op de bakplaat te krijgen rol je het deeg uit op bakpapier.
-
Snijd de gele paprika in blokjes en de bol mozzarella in dunne plakjes. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken.
-
Besmeer de pizza met de tomatensaus, rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. Beleg de pizza met de gele paprika, mozzarella, zongedroogde tomaatjes en salami. Rasp bovenop nogmaals wat Parmezaan naar smaak. Strooi er nog wat gedroogde oregano overheen. (Beleg kan naar wens aangepast worden, evt. vegetarisch)
-
Plaats de plaatpizza in de oven en bak deze in zo’n 15 minuten goudbruin.
-
Maak ondertussen de salade mista. Snijd de bosui in ringen, de paprika in reepjes en halveer de tomaten. Laat de ansjovis uitlekken en snijd in kleine stukken. Meng de gemengde salade met de bosui, paprika en tomaten en ansjovis (evt. vegetarisch). Maak de salade op smaak met olijfolie en balsamicoazijn.
0 reacties