Deeg
Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in het water en schenk het in het kuiltje. Kneed de bloem erdoor tot een zacht en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in een kom circa 45 minuten rijzen tot het verdubbeld is. Kneed het deeg door en rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en duw het deeg verder met je handen uit tot de hele bakplaat belegd is. Maak de rand iets dikker dan het midden.
Beleg
Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Ontvel en snijd de tomaten in stukjes. Verdeel de tomaten over het deeg, besprenkel met olijfolie en bak de pizza circa 15 minuten in de oven. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de mozzarella en blaadjes verse basilicum over de pizza en bestrooi met zout en peper. Druppel er olijfolie over en bak de pizza circa 7 minuten in de oven.
Gevulde tomaatjes
Snijd de bovenkant van de tomaten en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de basilicum fijn. Breng de mozzarella op smaak met knoflook, basilicum, olie, balsamicoazijn, zout en peper en vul de tomaten ermee. Garneer met blaadjes basilicum.
0 reacties