Deeg
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Gebruik bij voorkeur een pizzasteen.
Meng
voor het deeg de bloem met het zout en maak er een kuiltje in. Meng de melk met
het water en los de suiker erin op. Schenk dit mengsel in het kuiltje, klop los
met de bloem en voeg de gist toe. Meng de olijfolie erdoor en kneed tot een soepel
deeg. Laat het deeg verpakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten.
Pizzasaus
Pel en snipper de ui.Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui circa 2
minuten. Snijd de ansjovis en de tomaten fijn en voeg toe. Breng op smaak met oregano
en een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 10 minuten koken tot de
saus een mooie dikte heeft.
Beleg
Snijd
de zalm in blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Halveer de olijven. Hak de
kappertjes fijn. Snijd de caciocavallo kaas in kleine blokjes.
Pizza
Bestuif
het aanrecht met het maïsmeel. Verdeel het deeg in vieren. Rol elk stuk deeg
uit tot een mooie ronde dunne plak. Smeer het deeg in met een dunne laag
pizzasaus en verdeel het beleg erover. Bestrooi met de helft van de oregano. Bak
de pizza’s in de oven op een hete pizzasteen in circa 10 minuten gaar. Heb je
geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat bekleed met bakpapier. Haal de pizza
uit de oven en besprenkel met olijfolie. Verdeel de rucola en de resterende oregano
erover.
Meld je aan en praat mee