24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Pistache meringue, yoghurt en vijgentruffel

Rating 4/5

Meringue
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Hak de pistachenootjes fijn. Halveer de citroen. Maak de kom en de gardes van de keukenmachine vetvrij met een halve citroen. Splits de eieren. Klop de eiwitten op halve kracht schuimig. Voeg een derde van de suiker toe en klop verder op een iets hogere stand. Voeg weer een derde van de suiker toe en klop tot de suiker is opgenomen. Voeg de rest van de suiker toe en klop op de hoogste stand tot het schuim stevige pieken vormt en je tegemoet glanst. Dit duurt circa 5 minuten. Schep er snel de gezeefde maïzena en de pistachenootjes door. Verdeel het schuim naar eigen wens over de bakplaat: vorm hoge, grillige bergjes schuim of maak kleine lage plakjes of 1 grote ronde. Droog de meringue circa 2 uur in de oven. Bestrooi de afgekoelde, droge meringue eventueel met wat gezeefd poedersuiker voor een mooi laagje.

Yoghurt met pistachekaramel
Hak de pistachenootjes grof. Karamelliseer de suiker in een koekenpan en voeg de pistachenootjes en een snufje zout toe. Snijd de abrikoosjes in hele dunne reepjes. Voeg toe en meng goed door. Serveer de yoghurt in schaaltjes. Schep de pistachekaramel en abrikoosjes erop en druppel de honing eroverheen.

Pistache-vijgentruffel
Rooster het anijszaad in een droge koekenpan. Snijd de vijgen grof, schep in een kom en prak fijn. Hak de helft van de pistachenoten grof en meng door de vijgen. Voeg het anijszaad toe en de rasp van een citroen. Voeg het sap van de citroen toe tot je een stevige massa hebt. Maal de overige pistache fijn in een vijzel en strooi op een bord. Maak van het vijgenpistache-mengsel bolletjes en rol ze door de fijngemalen pistache.

Vegetarisch
nee
Uit programma:
Recept van: Nadia en Merijn