De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pesto trapanesi met auberginesalade

Pesto Trapanesi met auberginesalade

30 MIN
Pesto Trapanesi met auberginesalade

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gefrituurde auberginesalade met rozijnen
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Snijd de aubergines in plakjes en bestrooi ze met zout. Laat de aubergines circa 15 minuten staan en dep ze droog met keukenpapier. Verhit olie tot 180 °C. Frituur de aubergines goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de rozijnen fijn. Verdeel de aubergines over borden, besprenkel met azijn en bestrooi met rozijnen, chiliflakes en pijnboompitten.

Pesto Trapanesi
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de pasta beetgaar. Verdeel het brood in stukjes. Verhit olie in een pan en bak het brood krokant. Breng op smaak met zout. Breng een pan met water aan de kook. Snijd met een scherp mesje kruisjes aan de onderkant van de tomaten en dompel ze circa 10 seconden in kokend water. Verwijder de velletjes en snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk de basilicum en hak de pistachenootjes. Vijzel de knoflook, basilicum en pistachenootjes. Voeg de tomaten en olie toe en vijzel nog circa 5 minuten. Roer de pesto door de pasta en bestrooi met het krokante broodkruim.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker