De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pepermunt-chocolademousse

120 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Pepermunt-chocolademousse

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de chocolade met het pepermuntextract au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Klop de eiwitten met een snuf zout tot pieken. Blijf doorkloppen terwijl je de suiker lepel voor lepel toevoegt en doorklopt tot alles is opgelost en je een luchtige massa hebt. Meng een derde van de massa voorzichtig met de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens in twee gedeeltes de rest van de eiwitmassa al ‘vouwend’ toe, tot je een egale mousse hebt. Laat vervolgens nog twee uur in de koelkast staan.

Serveer in een mooi (wijn)glas of in chocolade cups. Garneer met muntblaadjes.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker