Serveer in een mooi (wijn)glas of in chocolade cups. Garneer met muntblaadjes.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pepermunt-chocolademousse
120 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Verwarm de chocolade met het pepermuntextract au bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Klop de eiwitten met een snuf zout tot pieken. Blijf doorkloppen terwijl je de suiker lepel voor lepel toevoegt en doorklopt tot alles is opgelost en je een luchtige massa hebt. Meng een derde van de massa voorzichtig met de gesmolten chocolade. Voeg vervolgens in twee gedeeltes de rest van de eiwitmassa al ‘vouwend’ toe, tot je een egale mousse hebt. Laat vervolgens nog twee uur in de koelkast staan.
Serveer in een mooi (wijn)glas of in chocolade cups. Garneer met muntblaadjes.
Serveer in een mooi (wijn)glas of in chocolade cups. Garneer met muntblaadjes.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties