De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zomerse paella

25 min kooktijd
Zomerse paella

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zomerse paella

  • Breng in een steelpannetje het water en de kippenbouillonblokjes aan de kook.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook. Voeg de chorizo toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomaten en de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de saffraan toe. Breng aan de kook. Laat de rijst met het deksel op de pan onder af en toe roeren in circa 15 minuten op middelhoog vuur gaar koken.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Roer de garnalen en de helft van de peterselie door de rijst en warm door.
  • Halveer de citroen. Snijd een helft in partjes.
  • Breng de paella op smaak met het sap van een halve citroen en een beetje versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de zomerse paella over borden. Strooi de resterende peterselie erover en serveer de partjes citroen ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker