De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pecan pie

120 min (voor)bereidingstijd
Pecan pie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng tarwegries, bloem, boter, suiker en ei tot een egaal en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa een uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dik en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Leg bakpapier op het deeg en strooi de blindbakbonen erover. Bak het deeg in de oven in circa 20 minuten gaar. Haal de blindbakvulling na circa 15 minuten uit de vorm. Zet het deeg nog 5 minuten terug in de oven.

Pecanvulling
Smelt de boter. Mix de eieren met de basterdsuiker en ahornsiroop tot de basterdsuiker is opgelost. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en roer het vanillemerg, boter en het zout door de eieren. Hak een derde deel van de pecannoten fijn en roer ze door het beslag. Giet het beslag in de vorm en leg de overige pecannoten netjes op de taart. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter en bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker