De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pavlova met passievrucht en pistache

Niets is feestelijker dan je diner afsluiten met een prachtige pavlova. Bibi deelt haar superlekkere recept.

20 min voorbereidingstijd
120 min oventijd
60 min wachttijd
pavlova passievrucht

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

“Als ik een diner organiseer dan begin ik vaak met het toetje. Die kan je vaak ver van tevoren voorbereiden. Superhandig! Deze pavlova zet ik dan ook meer dan graag op het menu.”

Bereidingswijze

Pavlova met passievrucht en pistache

  1. Verwarm de oven tot 120 °C. 

  2. Klop de eiwitten en het zout in een schone, vetvrije keukenmachine op. Voeg terwijl de machine draait de suiker toe. 

  3. Voeg, zodra het eiwit stijf is en glanst met behulp van een zeefje de maïzena en poedersuiker toe. 

  4. Voeg ook de witte-wijnazijn toe. Spatel dit er voorzichtig doorheen. 

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken hier met een potlood en behulp van een glas 6 rondjes op. 

  6. Schep met een lepel de meringue op de rondjes. Maak de meringues met behulp van de lepel glad en rond. Zet de pavlova 2 uur in de oven. 

  7. Zet de oven uit en laat nog een uur afkoelen in de oven, zonder dat je de oven opentrekt. 

  8. Klop de slagroom op met een handmixer samen met de suiker. Mix de pistachenoten fijn in een foodprocessor. Snijd de passievruchten door de helft.

  9. Verdeel de slagroom over de pavlova en maak af met de passievrucht en pistache. 

    Bestel nu de Kenwood Go Collectie met de kortingscode NL24KITCHENGO15

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker