De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta (van de berg) met tonijn en spek

Deze pasta is mega smaakvol en ontzettend makkelijk om te maken. Win-win-recept dus!

Direct naar recept
Pasta (van de berg) met tonijn en spek

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tooske Ragas in Favourites By...

Bereiding

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Pel en snipper de uien. Maak de rode paprika schoon en snij hem in stukjes. Pel en snij de knoflook fijn. Laat de tonijn uitlekken.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de spekjes uit. Haal ze uit de pan en fruit de rode uien een paar minuten in het bakvet. Voeg de paprika en knoflook toe en bak zachtjes tot de paprika zacht is. Voeg het uienpoeder en het paprikapoeder toe en bak heel even mee.

Kook de pasta intussen beetgaar.

Voeg de kookroom, het spek en de tonijn toe aan de pan. Breng de saus op smaak met rode pesto, zout en peper. Snij de peterselie fijn en schep door de saus, houd wat achter ter garnering. Giet de pasta af en vang wat van het kookvocht op om evt. aan de saus toe te voegen.

Serveren

Schep de pasta door de saus. Schep het gerecht op de borden, bestrooi met peterselie en serveer. Serveer er een salade bij.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Heerlijk, Perfect!
Kai leijdekker
07-12-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.