Bereiding
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd het ontbijtspek in stukjes. Snijd de salie fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook circa 3 minuten. Voeg het venkelzaad en toe en verwarm 1 minuut mee. Voeg het ontbijtspek en de salie toe en bak die 5 minuten mee. Schep het geheel uit de pan.
Schil de zoete aardappel en pastinaak en snijd in kleine blokjes van circa 2 bij 2 centimeter.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan waar het spek in gebakken is en bak de zoete aardappel en de pastinaak in circa 15 minuten met een deksel op de pan gaar.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar na het afgieten circa 150 milliliter kookvocht.
Voeg voor de saus de kookroom en wilde spinazie toe aan de pan met aardappel en pastinaak en breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Schep de spaghetti door de saus, voeg zo nodig een scheutje kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken en meng het ontbijtspek erdoor.
Serveren
Schep de pasta op bord en rasp er pecorino over.
0 reacties