De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

passievruchtenparfait met chocoladetuille

360 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Passievruchtenparfait met chocoladetuille

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Parfait
Verwarm de passievruchtsiroop met drie vierde van de suiker tot de suiker is opgelost en voeg de likeur toe. Ris en hak de kruiden fijn. Splits drie vierde van de eieren. Klop de eidooiers met het hele ei samen met de resterende suiker en de gehakte kruiden, au bain-marie tot een dikke crème. Klop het mengsel vervolgens koud in een bak met ijswater. Klop de slagroom met een beetje suiker tot yoghurt dikte. Halveer de passievruchten, schep het vruchtvlees eruit en voeg driekwart van de siroop toe. Spatel de opgeklopte slagroom door het eimengsel en voeg de passievruchtsiroop toe. Bewaar een kleine hoeveelheid van de passievruchtsiroop voor de garnering. Meng voorzichtig met elkaar zodat de massa luchtig blijft. Bedek een bakplaat met bakpapier. Zet de stekers op de bakplaat. Bekleed deze met bakpapier en giet de compositie erin. Bevries de parfait in circa 6 uur.

Garnering
Smelt voor de chocolade tuille de chocolade au bain-marie en schenk de chocolade in een spuitzak. Leg de ijsklontjes in een diep bord of kom en schenk er water over. Spuit de chocolade over het ijs en laat goed uitharden. Haal de chocolade van het ijs. Herhaal dit tot de chocolade op is. Snijd de passievruchten in vieren. Klop de slagroom op.

Serveren
Haal de parfait uit de vorm en zet in het midden van een koud bord. Leg een quenelle slagroom erop en zet hierop de chocoladetuille en verse munt. Druppel de resterende passievruchtensiroop erover. Serveer de passievruchten er omheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker