De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ochazuke (japans rijstgerecht)

20 MIN
Ochazuke (Japans rijstgerecht)

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Ochazuke
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel de gekookte rijst over soepkommen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de zalmfilets om en om in circa 3 minuten rosé. Pluk de zalm en verdeel over de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin. Vijzel het sesamzaad fijn in de vijzel en verdeel deze over de zalm. Vijzel de Japanse mix grof en verdeel over de kommen. Verkruimel het norivel en verdeel over de kommen. Snijd de shisobladeren in fijne julienne en verdeel over de kommen. Hak de pruimen fijn en verdeel samen met de zalmeitjes over de kommen. Breng op smaak met een beetje wasabipasta.

Groene thee

Breng het water aan de kook en laat iets afkoelen (groene thee wordt getrokken bij circa 70 ºC.). Schep de groene thee in een theezakje of theezeef en hang deze vervolgens in de theepot. Giet het hete water erop en laat circa 1 minuut trekken. Giet de groene thee over de soepkommen.

TIP: Je kunt ook de gekookte rijst van een dag eerder gebruiken!

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker