De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mudardara met chankliche salade

Kook de linzen in water in circa 15 minuten beetgaar. Pel en snijd de uien in halve ringen en bak een kwart van de uien in ruim olijfolie krokant en bruin. Bak in een scheut olijfolie de rest van de uien en de bulghur circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mudardara met chankliche salade

Bereidingswijze

Mudardara
Kook de linzen in water in circa 15 minuten beetgaar. Pel en snijd de uien in halve ringen en bak een kwart van de uien in ruim olijfolie krokant en bruin. Bak in een scheut olijfolie de rest van de uien en de bulghur circa 5 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de linzen met aanhangend vocht toe en blus af met water tot het geheel een half vingerkootje onder water staat. Gaar met deksel op de pan circa 15 minuten tot het vocht is verdampt. Schep de bulghur-linzen op een schaal en bestrooi met de krokante uien. Serveer direct.

Chankliche
Pluk en hak de oregano fijn. Schep de oregano in een kom en verkruimel de feta erboven. Kneed de geitenkaas, chilivlokken en olijfolie erdoor. Ontpit de olijven en snijd de olijven in stukjes. Snijd de tomaten in blokjes en pel en snijd de ui in halve ringen. Pluk en hak de peterselie fijn. Verdeel de tomaten, ui, olijven, peterselie over borden en besprenkel met azijn. Verdeel de chankliche erover en serveer met flatbread.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.