Broodpudding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwarm in een steelpan de melk met de steranijs en laat 10 minuten op laag vuur trekken. Vet de ovenschaal licht in met roomboter Scheur de croissants, krentenbollen en briochebroodjes in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Hak de noten grof. Snijd de gedroogde abrikozen en vijgen grof. Meng de gehakte noten met de suiker en gedroogde vruchten en verdeel dit ook over de ovenschaal. Haal de steranijs uit de melk, voeg de granaatappelmelasse aan de warme melk toe en verdeel dit over de ovenschaal. Verdeel nu de slagroom over de ovenschaal, vermeng alles kort met een lepel en bak de broodpudding circa 20 minuten in de oven.
Amlouparfait
Breng 300 ml van de melk aan de kook en voeg hier 30 g van de suiker aan toe. Meng in een kom het maïszetmeel met 30 g suiker en voeg hier, al roerend, de overige 50 ml melk aan toe. Voeg dit mengsel toe aan de hete melk en breng aan de kook onder voortdurend roeren. Laat dit mengsel 1 minuut doorkoken, zodat het bindt. Zet de pan met de gebonden melk in een bak met ijswater om gauw af te koelen. Klop de slagroom met de resterende 40 g suiker iets verder dan yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Roer de amlou door het koude gebonden melkmengsel. Spatel vervolgens de geklopte slagroom erdoor. Schep de ijscompositie dan in een plastic bak en zet deze in de vriezer. Heb je een ijsmachine? Schep de ijscompositie dan in de ijsmachine en draai er ijs van.
Serveren
Serveer de broodpudding warm. Schep er een flinke lepel amlouparfait op en bestrooi met kaneel.
0 reacties