Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappelpartjes
Was en snijd de aardappels in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Shoarma
Snijd de kalkoenfilet in kleine reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet, gemberpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoen in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Knoflooksaus
Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, yoghurt en Turkse yoghurt.
Kapsalon
Pel en snijd de ui in repen. Schil en rasp de wortel grof. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de ijsbergsla in repen. Meng in een kom de ui, wortel, paprika en ijsbergsla. Schep de aardappels in een ovenschaal, verdeel hier de gesneden groente, ‘kalkoenshoarma’, knoflooksaus en geraspte kaas over. Zet de grill van de oven aan en bak de kapsalon circa 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
0 reacties