De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mini-appelsloffen

Als variatie op de klassieke appeltaart, zou je deze heerlijke mini-appelsloffen eens kunnen maken. Super lekker en je zet ze zo op tafel. Miljuschka deelt haar recept!

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mini-appelsloffen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Als variatie op de klassieke appeltaart, zou je deze heerlijke mini-appelsloffen eens kunnen maken. Super lekker en je zet ze zo op tafel. Miljuschka deelt haar recept!

Bereidingswijze

Deeg 

Stap 1: 
Doe boter met de suiker, de eidooier en het zout in een kom en mix dit tot alles goed is opgenomen. 

Stap 2: 
Rasp de citroen en voeg toe aan het botermengsel. Zeef het bakpoeder en de bloem boven de kom met het botermengsel. Mix alles tot een deeg. Wikkel in folie en laat rusten in de koelkast voor gebruik. 

Amandelvulling 
Meng het amandelspijs met de citroenrasp, de boter en het ei. Meng tot een gladde vulling zonder klontjes. Doe in een spuitzak en leg opzij tot gebruik. Heb je geen spuitzak dan kan je het ook met een lepel verdelen over de bodem. 

Bakken van de taart 
 
Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Rol het deeg uit tot ongeveer 7-10 mm dik en snijd op maat voor 10 mini-sloffenringen. Leg in elke mini-sloffenring het op maat gesneden deeg. Maak met je duim een gootje in het midden en over de lengte van het deeg. Spuit hier de amandelvulling in.  

Stap 3: 
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Leg deze op de vulling. 

Stap 4: 
Doe de kaneel in een klein zeefje en strooi over de appels. 

Stap 5: 
Bak de kleine appelsloffen 10-15 minuten. 

Tip van Miljuschka: 
Je kan natuurlijk ook dit recept maken in één grote sloffenring! Deze is in 15-20 minuten gaar. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

ze waren heerlijk binnen 1 dag op wel de amandelspijs zelf gemaak
ton hoogesteger
11-05-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.