Deeg
Stap 1:
Doe boter met de suiker, de eidooier en het zout in een kom en mix dit tot alles goed is opgenomen.
Stap 2:
Rasp de citroen en voeg toe aan het botermengsel. Zeef het bakpoeder en de bloem boven de kom met het botermengsel. Mix alles tot een deeg. Wikkel in folie en laat rusten in de koelkast voor gebruik.
Amandelvulling
Meng het amandelspijs met de citroenrasp, de boter en het ei. Meng tot een gladde vulling zonder klontjes. Doe in een spuitzak en leg opzij tot gebruik. Heb je geen spuitzak dan kan je het ook met een lepel verdelen over de bodem.
Bakken van de taart
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
Stap 2:
Rol het deeg uit tot ongeveer 7-10 mm dik en snijd op maat voor 10 mini-sloffenringen. Leg in elke mini-sloffenring het op maat gesneden deeg. Maak met je duim een gootje in het midden en over de lengte van het deeg. Spuit hier de amandelvulling in.
Stap 3:
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Leg deze op de vulling.
Stap 4:
Doe de kaneel in een klein zeefje en strooi over de appels.
Stap 5:
Bak de kleine appelsloffen 10-15 minuten.
Tip van Miljuschka:
Je kan natuurlijk ook dit recept maken in één grote sloffenring! Deze is in 15-20 minuten gaar.
0 reacties