De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Merluzzo con pomodori e zucchina e risotto (kabeljauw met tomaten en courgette en risotto)

Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een scheut olijfolie en boter. Voeg de risottorijst, saffraan en witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Roer om de 4 minuten goed over de bodem om aanbakken te voorkomen.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Merluzzo con pomodori e zucchina e risotto (kabeljauw met tomaten en courgette en risotto)

Bereidingswijze

Risotto
Pel en snipper de ui. Fruit de ui circa 2 minuten in een scheut olijfolie en boter. Voeg de risottorijst, saffraan en witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is. Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Roer om de 4 minuten goed over de bodem om aanbakken te voorkomen.

Groente
Verwarm de grillpan voor. Snijd de helft van de courgettes in lange banen en de andere in ronde plakken. Besprenkel ze met olijfolie. Gril ze circa 3 minuten om en om. Snijd de tomaten in plakjes.

Kabeljauw
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw in circa 3 minuten om en om goudbruin.

Serveren
Breek elke kabeljauwfilet in drie stukken. Leg de repen gegrilde courgette op een bord en leg hier dakpansgewijs tomaat, ronde courgette en kabeljauw op. Herhaal dit drie maal zodat er een soort taartje ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en garneer met partjes limoen en blaadjes peterselie.
Serveer met de risotto.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.