De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

medaillekoekjes

40 MIN
Medaillekoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng het bakpoeder met de bloem. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, suiker, ei en melk. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg uit tot een plak van circa 5 millimeter. Steek er cirkels uit met een steker en verdeel de cirkels over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een spuitmondje gaatjes in de cirkels waar later het lint door kan. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Fondant
Roer de poedersuiker met het water tot een spuitbare fondant. Vouw een cornetje en schep de fondant erin.

Tip: in de video legt Rudolph uit hoe je snel een cornetje vouwt.

Medaillekoekje
Spuit met de fondant het cijfer 1 op de koekjes. Versier verder naar eigen wens. Laat de fondant drogen. Haal vervolgens het lint door het eerder gemaakte gaatje en knoop de uiteindes uit elkaar vast.

Tip: je kunt de fondant kleuren door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken: matcha poeder voor groen, bietensap voor rood en kurkuma voor geel.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker