De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Matambre relleno en caldo, gekookt gevuld ribstuk & Yampuree met saffraan

Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappel gaar. Breng de melk aan de kook. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Voeg het brood toe aan de melk.

210 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Matambre relleno en caldo, gekookt gevuld ribstuk & Yampuree met saffraan

Bereidingswijze

Vulling
Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappel gaar. Breng de melk aan de kook. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Voeg het brood toe aan de melk. Snijd het spek in blokjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de maïs van de kolf. Pureer de aardappels en schenk de melk met brood erbij. Voeg nootmuskaat, kaas, ei, spek, maïs, peterselie en boter toe en roer goed door.

Vlees
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in plakken en marineer het minstens 20 minuten in olie, azijn, oregano en knoflook. Leg het vlees dakpansgewijs op elkaar en verdeel de vulling erover maar houd de randen vrij. Rol het vlees op en bind de rollade op. Verhit olie in een pan en braad om en om bruin. Gaar het vlees circa 2,5 uur in de oven en laat het vlees afkoelen. Verwijder het touw en snijd het vlees in plakken.

Yampuree met saffraan
Schil en kook de yams gaar. Week de saffraan in een scheutje water. Snijd de yams in blokjes en pureer ze in de keukenmachine. Verhit olie in een pan en bak de yampuree circa 2 minuten. Voeg boter, melk, saffraan met weekvocht en zout naar smaak toe en bak nog circa 2 minuten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.