De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

martabak van opa humphry

Pel en snipper de sjalotten fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten aan. Pel en hak de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en fruit lichtbruin. Voeg het gehakt, de ketoembar en Thaise currypasta toe.

60 min kooktijd
Martabak van opa Humphry

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Vulling
Pel en snipper de sjalotten fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalotten aan. Pel en hak de knoflook fijn, voeg het toe aan de pan en fruit lichtbruin. Voeg het gehakt, de ketoembar en Thaise currypasta toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Bak het gehakt in circa 10 minuten bruin, voeg op het laatst de sesamolie toe. Laat het gehakt afkoelen.

Verwarm de olie tot 180°C. Klop in een kom de eieren los. Snijd de bosuien in fijne ringen. Schil en snijd de peen in kleine blokjes. Voeg dit alles toe aan de eieren en meng door het afgekoelde gehakt.

Vouwen en bakken
Verdeel een eetlepel van de vulling op een loempiavel, bestrijk de randen van het deeg met eiwit en vouw dicht als een enveloppe. Frituur de Martabak in circa 4 minuten goudbruin en laat even uitlekken op keukenpapier.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker