Maak de makrelen schoon en verwijder alle graten. Verwarm een koekenpan, rooster de amandelen in circa 5 minuten goudbruin en hak ze fijn. Pluk en snijd de munt in dunne julienne. Meng de munt met de amandelen en de makreel. Breng op smaak met de rasp van de limoen, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.
Gekaramelliseerde appel
Boor met de pommes parisienneboor kleine balletjes uit de niet geschilde appels. Verwarm de honing in een koekenpan en karamelliseer de appelbolletjes in de honing in circa 5 minuten goudbruin.
Mascarponecrème
Verwarm een scheut olie in een pan en myoteer de kerrie circa 3 minuten. Laat afkoelen. Meng de mascarpone, crème fraîche, gembersiroop en kerrie met elkaar en roer glad. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg een scheutje water toe als de crème te dik is.
Serveren
Snijd de toppen van de witlof op circa 3 centimeter en pluk voorzichtig los. Plaats een steker in het midden van het bord. Verdeel hierin de makreelsalade en druk zacht aan. Verwijder de steker voorzichtig en druk de bolle kant van de blaadjes witlof om de makreelsalade heen. Lepel er wat mascarponecrème omheen en verdeel de appelbolletjes. Verdeel de haringkuit over de salade.
0 reacties