1. Verhit de oven voor op 200 °C.
2. Kook de macaroni in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
3. Rasp de Parmezaanse kaas en mozzarella.
4. Smelt de boter, roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee. Voeg de volle melk en slagroom beetje bij beetje toe, al roerend, tot het mengsel glad is en begint in te dikken.
5. Roer er van het vuur af de mozzarella, 100 gram Parmezaanse kaas, de mosterd, zout en peper doorheen. Schep de macaroni erdoor, gevolgd door het krabvlees.
6. Schep de mac & cheese in een ovenschaal of gietijzeren pan. Rasp de Fontina erboven. Verkruimel de Chipito’s over het gerecht. Strooi ook de panko erover.
7. Zet 10 minuten in de oven, of tot het gerecht bubbelt en de bovenkant goudbruin is.
8. Kook intussen de krabpoten in ruim gezouten water in circa 5 minuten gaar en leg direct in ijswater.
9. Maak de sla aan met olijfolie, citroensap, zout en peper.
10. Serveer de macaroni & cheese met een krabpoot erop en een hamer en krabvorkje ernaast. Of haal het vlees voor het serveren uit de poten. Geef er de sla en een plak citroen bij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties