De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Maaltijdloempia & Chillisaus

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Maaltijdloempia & Chillisaus

Bereidingswijze

Maaltijdloempia
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook.
Voeg de kip toe en bak om en om goudbruin. Laat de kip afkoelen.
Schil en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in een pan met ruim water gaar.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Snijd de maïs in plakjes en de lente-ui in ringen.
Meng de kip, paprika, maïs, spinazie, lente-ui, aardappels en taugé met elkaar. Besmeer de loempiavellen met water en leg ze per 2 op elkaar.
Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze dicht tot reuze loempia’s. Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten krokant en gaar.

Chillisaus
Ontvel de tomaten en snijd de tomaten fijn. Snijd de rode peper fijn.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Vijzel de korianderkorrels en de kardemom.
Schil en snijd de gember fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de peper, korianderkorrels, kardemom en suiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de tomaten toe en bak circa 5 minuten mee.
Blus af met de azijn en de bouillon en breng de saus aan de kook.
Roer het zetmeel aan met een scheutje water, voeg toe aan de saus en kook circa 5 minuten door.
 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.