1. Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook 10-15 minuten in het kokende water met zout.
2. Snijd ondertussen de snijbonen in schuine reepjes.
3. Pel en snijd de knoflook. Verwarm de olijfolie op laag vuur in een koekenpan en verwarm daarin heel rustig de knoflook.
4. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Snijd de peterselie.
5. Klop voor de lekkerbekken een beslag van de 200 g bloem, het bier en het ei. Breng flink op smaak met zout en peper.
6. Kook de snijbonen de laatste 2-3 minuten met de aardappels mee. Giet af. Laat even uitdampen en prak of stamp fijn.
7. Schenk driekwart van de knoflookolie erover, schep de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
8. Bestrooi de vis met zout en peper. Doe de 4 eetlepels bloem in een bord. Haal de vis eerst door de bloem en dan door het bierbeslag. Frituur de lekkerbekken in porties in 4-6 minuten goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
9. Dep de kappertjes goed droog met keukenpapier. Doe in een fijne zeef en frituur ze (in de zeef) een minuutje in de hete olie. Laat ook even uitlekken op keukenpapier.
10.Snijd de citroen in parten. Schep de stamppot op de borden en schenk de laatste knoflookolie eroverheen. Bestrooi met zout en peper.
11. Leg de vis erbij, bestrooi met de gefrituurde kappertjes en geef de partjes citroen erbij.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties