De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lauwwarme kikkererwtensalade en Balila

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lauwwarme kikkererwtensalade en Balila

Bereidingswijze

Lauwwarme kikkererwtensalade
Week de kikkererwten in ruim water circa 12 uur tot 1 nacht (dit hangt af van de droogte van de kikkererwten). Spoel af en kook de kikkererwten in ruim water met een mespunt bakpoeder gaar in circa 45 minuten. Voeg na circa 30 minuten een beetje zout toe. Schuim het water tussendoor af met een lepel.

Pel en snijd de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.

Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of braadpan en bak de knoflook circa 2 minuten. Voeg de hele tomaatjes toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur. Druk de tomaten een klein beetje kapot. Snijd de koriander fijn en voeg de helft toe aan de tomaten.

Meng de andere helft van de koriander door de kikkererwten. Roer de warme tomaten erdoor. Voeg de pul bibe, komijn en een beetje zout toe. Serveer lauwwarm

Balila
Week de kikkererwten in ruim water circa 12 uur tot 1 nacht (dit hangt af van de droogte van de kikkererwten). Spoel af en kook de kikkererwten in ruim water met een mespunt bakpoeder gaar in circa 45 minuten. Voeg na circa 30 minuten een beetje zout toe. Schuim tussendoor het water af met een lepel. Schuim het water tussendoor af met een lepel. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.

Halveer de citroen en pers uit. Pel de knoflook. Schep 5 eetlepels van de gekookte kikkererwten in een vijzel. Voeg de knoflook, een mespuntje zout, het water en citroensap toe en vijzel fijn tot een smeuïge massa.

Schep de rest van de gekookte kikkererwten bij de puree en roer door. Bestrooi rijkelijk met komijn en besprenkel met olijfolie. Snijd de peterselie fijn en strooi over de balila.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.