Lauwwarme kikkererwtensalade
Week de kikkererwten in ruim water circa 12 uur tot 1 nacht (dit hangt af van de droogte van de kikkererwten). Spoel af en kook de kikkererwten in ruim water met een mespunt bakpoeder gaar in circa 45 minuten. Voeg na circa 30 minuten een beetje zout toe. Schuim het water tussendoor af met een lepel.
Pel en snijd de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of braadpan en bak de knoflook circa 2 minuten. Voeg de hele tomaatjes toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur. Druk de tomaten een klein beetje kapot. Snijd de koriander fijn en voeg de helft toe aan de tomaten.
Meng de andere helft van de koriander door de kikkererwten. Roer de warme tomaten erdoor. Voeg de pul bibe, komijn en een beetje zout toe. Serveer lauwwarm
Balila
Week de kikkererwten in ruim water circa 12 uur tot 1 nacht (dit hangt af van de droogte van de kikkererwten). Spoel af en kook de kikkererwten in ruim water met een mespunt bakpoeder gaar in circa 45 minuten. Voeg na circa 30 minuten een beetje zout toe. Schuim tussendoor het water af met een lepel. Schuim het water tussendoor af met een lepel. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
Halveer de citroen en pers uit. Pel de knoflook. Schep 5 eetlepels van de gekookte kikkererwten in een vijzel. Voeg de knoflook, een mespuntje zout, het water en citroensap toe en vijzel fijn tot een smeuïge massa.
Schep de rest van de gekookte kikkererwten bij de puree en roer door. Bestrooi rijkelijk met komijn en besprenkel met olijfolie. Snijd de peterselie fijn en strooi over de balila.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
lauwwarme kikkererwtensalade en balila
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties