Lasagne
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de eieren met de bloem en kneed tot een soepel deeg. Maak een roux met 50 g bloem en boter. Blus af met de melk en roer tot de bechamelsaus gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de uien en knoflook in stukjes en fruit circa 2 minuten. Voeg het gehakt bak rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Voeg het tomatensap en de rozemarijn toe aan het gehakt en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur uit en laat het geheel rusten.
Hak de basilicum fijn. Rasp de mozzarella. Rol het deeg uit met een pastamachine of deegroller. Snijd het in repen, zodat de vellen in de ovenschaal passen. Leg de vellen in een ovenschaal, zodat het de bodem bedekt, doe hier een laag gehakt met tomatensaus over en giet daarover wat bechamelsaus. Strooi hierover basilicum en geraspte mozzarella en leg er een nieuw laagje lasagne overheen. Herhaal dit proces een aantal keer of tot de schaal volledig bedekt is. Bedek de toplaag met gehakt, bechamelsaus en mozzarella, rasp de Parmezaanse kaas erover en bak circa 15 minuten in de oven gaar.
Besprenkel vlak voor het serveren met olijfolie.
Bittere chocolade en banaandessert
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg de room toe en roer tot een dikke consistentie. Snijd de banaan in plakjes en voeg toe. Giet het mengsel in een schaal of in eenpersoonsschaaltjes en laat het circa 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de eieren met de bloem en kneed tot een soepel deeg. Maak een roux met 50 g bloem en boter. Blus af met de melk en roer tot de bechamelsaus gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de uien en knoflook in stukjes en fruit circa 2 minuten. Voeg het gehakt bak rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak fijn. Voeg het tomatensap en de rozemarijn toe aan het gehakt en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur uit en laat het geheel rusten.
0 reacties