Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de rijst.
Rijst
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
De lamskoteletten bakken en rijst koken:
Indien nodig, snijd de lamsrack per twee botjes los
Kruid de lamsracks met zout en peper.
Snijd de sjalotjes grof en plet de knoflook.
Verhit olie in een pan en bak de lamsfilets.
Voeg de sjalotten, rozemarijn en knoflook toe.
Bak de lamsfilets in circa 6 minuten aan beiden kanten bruin.
Haal uit de pan, en houdt ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijst en snijd in stukjes.
Schil en rasp de gember.
Haal de rozemarijn uit de pan en voeg de rode peper toe.
Voeg een scheutje water toe en brokkel een half bouillonblokje boven de pan.
Voeg circa 2 eetlepels honing en geraspte gember toe en laat het geheel inkoken. Roer goed door.
Giet de saus door een zeef in een ander pan en laat nog even extra inkoken indien nodig.
Wortels:
Maak de wortelen schoon door ze te schillen.
Snijd de worteltjes in dunne plakken.
Pel en snipper een ui.
Pluk de munt blaadjes en snijd fijn.
Verhit olie in een pan, fruit de ui aan en roerbak de wortel met de rest van de geraspte gember en een scheutje water circa 2 minuten.
Halveer de sinaasappel en knijp beiden helften uit boven de pan.
Leg 1 helft in de pan.
Zet het vuur lager en stoof de worteltjes in circa 5 minuten zacht.
Schep de halve sinaasappel eruit.
Giet de wortels af en laat een beetje vocht in de pan zitten.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de munt erdoor.
0 reacties