Lamsbout
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Ris de rozemarijn en tijm. Pel de knoflook en hak fijn. Vul de lamsbouten met de rozemarijn, tijm en de knoflook. Bind de bout op met opbindtouw en breng op smaak met zout en peper.
Bak de bout aan alle kanten dicht in een pan met hete olijfolie. Als de bout aan alle kanten dichtgeschoeid is, voeg dan een dikke lepel roomboter toe. Gaar de bout circa 1,5 uur verder in een oven van 160 ºC.
Aardappelknoflookpuree
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Was de aardappelen goed met koud water. Kook de aardappels gaar in een pan met ruim water en zout.
Pof de knoflook tenen in een oven van 160 ºC in circa 15 minuten. Breng ondertussen de melk met de boter aan de kook. Giet de aardappelen af als ze goed gaar zijn en stoom ze goed droog. Pureer de aardappels met een pureeknijper.
Voeg meteen de melk, de boter en de nootmuskaat toe en meng dit goed door elkaar. Maak de knoflooktenen schoon en prak ze fijn. Voeg de knoflook aan de puree toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Paprikajus
Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Leg ze op een ovenplaat. Besprenkel de paprika met olijfolie en peper en zout. Pof de paprika in de oven van 180 ºC 15 minuten.
Haal de schil van de paprika af. Snijd de paprika fijn en doe ze in de sauspan. Giet de lamsjus op de paprika en laat dit inkoken. Op smaak maken met peper en zout. Serveer de lamsbout met de knoflookpuree en de paprikajus. Lekker met sperzieboontjes.
0 reacties