De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante sliptong met gekarameliseerde witlof

Een heerlijk voorgerecht van krokante sliptong met gekarameliseerde witlof.

Krokante sliptong met gekarameliseerde witlof

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Coquilleflan

Mix de doradefilets met melk, coquilles, eiwitten en beetje room tot een gladde massa in de mixer. Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de farce. Breng op smaak met zout en peper. Leg 2 tongfilets op plakfolie met de mooie kant naar buiten. Spuit een streek flan in het midden van de tong, rol op zodat de flan in het midden zit. Gaar het rolletje op 100 °C circa 6 minuten en koel af op ijswater. Haal uit de folie en rol door de losgeklopte eidooiers. Maak een mooie baan kataifi en rol het rolletje erin. Verhit olie in de pan en frituur circa 3 à 4 minuten.

Botersaus

Smelt de boter tot deze bruin wordt en naar noten begint te ruiken. Haal de pan van het vuur. Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Snij de augurk in fijne blokjes. Meng de ingrediënten samen met de kappertjes tot saus en breng op smaak met de ansjovispasta.

Gekarameliseerde witlof

Snij de blaadjes van de witlof. Verhit de olie in de pan voeg de suiker toe. Karameliseerde suiker en bak kort de witlof erin. Blus met een scheutje frambozenazijn en breng op smaak met zout en peper.

Peterselieolie

Breng een pan met water en zout aan de kook. Blanceer de peterselie. Laat uitlekken en knijp goed uit. Draai de peterselie fijn met de olie. 

Serveer de krokante tongrol met de witlof en peterselie olie. Serveer met de saus en garneer met de erwtencress.

In Mounirs Kookschool strijden 6 kandidaten voor hun ultieme droom: werken in een professioneel restaurant. In acht weken stoomt Mounir ze klaar voor de hoofdprijs: een baan in een toprestaurant.

In elke aflevering krijgen de kandidaten een masterclass van een 3-gangenmenu, die de leerlingen de volgende dag in een restaurant moeten maken. De drie beste leerlingen vormen de witte brigade en mogen de volgende dag in de keuken werken. De drie andere leerlingen vormen de zwarte brigade en moeten dus aan de slag in de bediening van het restaurant.

In het restaurant koken de kandidaten voor ‘het echie’: met gasten, een topkok die op hun vingers kijkt en vooral veel druk! Alle gerechten moeten op tijd, gaar en mooi gepresenteerd aan de gasten worden geserveerd. Mounir staat aan de pas om de leerlingen te begeleiden.

Aan het einde van aflevering 7 vallen de slechtste drie leerlingen af, de overgebleven leerlingen strijden in de finale-aflevering om de baan in een toprestaurant.

Mounirs Kookschool is vanaf april 2018 te zien bij 24Kitchen. Houd Facebook in de gaten voor meer informatie!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker