De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Knolselderijsoep met zure appel

Laat je verrassen door deze heerlijke soep uit de Franse keuken!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Knolselderijsoep met zure appel

Bereidingswijze

Week de linzen een nacht in water in de koelkast.

Soep
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de knolselderij in kleine blokjes van circa 3 centimeter. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de knolselderij toe en laat in circa 5 minuten glazig worden. Blus af met de wijn en laat circa 4 minuten koken. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat circa 15 minuten koken. Schil en snijd de appels in grove blokjes en kook ze circa 5 minuten mee. Pureer fijn met de staafmixer en schenk door een zeef. Schenk de room bij de soep en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Linzen
Kook de linzen in circa 15 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze uitwasemen.

Garnering
Verwarm een koekenpan en rooster de pistachenootjes circa 2 minuten op hoog vuur en hak de pistachenootjes grof. Snijd de appel in julliene.

Serveren
Schep een flinke lepel linzen in het midden van het bord. Schenk de soep eromheen. Maak in het midden een nestje van de appel julienne. Strooi de pistachenootjes eromheen. Rasp er als laatste wat sinaasappelschil overheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.