24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Klassiek Marokkaans filodessert, M’hencha

Rating 5/5
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de amandelen in circa 6 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en schep ze in het bakje van de staafmixer. Voeg de suiker en kaneel toe en maal het geheel. Voeg oranjebloesemwater toe zodat het meel een wat dikkere pasta wordt.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron.

Stap 1
Leg twee vellen filodeeg voor je op het aanrecht en bestrijk met flink wat gesmolten boter. Leg de twee filodeegvellen nu op elkaar met de beboterde kanten naar elkaar toe. Bestrijk de bovenkant met boter.
Neem de helft van de amandelpasta en leg deze aan een kant van het filodeeg, vorm een soort worst die zo dik is als je vinger en zo lang als het filodeegvel.
Rol het filodeegvel zo strak mogelijk op, zorg dat de vulling binnen blijft. Je krijgt dan een dunne rol filodeeg met in het midden de amandelpasta (denk aan een boterletter).

Stap 2
Leg nu nogmaals twee vellen filodeeg voor je op het aanrecht, dit keer naast elkaar, een klein beetje overlappend, zodat je een extra groot vel filodeeg krijgt. Bestrijk met flink wat gesmolten boter. Leg de eerste rol gevuld filodeeg aan een rand van het ‘dubbele’ filodeegvel. Gebruik de resterende amandelpasta om de rest van de rand te vullen. Zorg ervoor dat de amandel-pasta ‘worst’ overal even dik is. Rol nu nogmaals het filodeeg op, zo strak mogelijk en zorg dat de vulling erin blijft.
Je hebt nu eigenlijk een lange ‘worst’ van filodeeg met de amandelpasta als vulling erin.

Stap 3
Neem een bakplaat met bakpapier. Rol op de bakplaat de ‘worst op a la een opgerolde slang. Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van de opgerolde ‘worst’ met eidooier. Besprenkel naar smaak eventueel oranjebloesemwater.
Bak de m’hencha in 25 tot 30 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.

Laat de m’hencha afkoelen op een grote schaal of dienblad en bestrooi eventueel vlak voor het serveren met kaneel en poedersuiker.
Vegetarisch
ja
Uit programma:
Recept van: Nadia en Merijn