De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kiptajine met wortel en courgette & tajine met gamba’s

Verwarm de tajine op laag vuur. Pel en snijd de uien en knoflook grof. Schenk, als de tajine heet is, een scheut olie in de tajine.

40 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kiptajine met wortel en courgette
Verwarm de tajine op laag vuur. Pel en snijd de uien en knoflook grof. Schenk, als de tajine heet is, een scheut olie in de tajine. Vul de tajine met de kippenbouten, ui, knoflook, kurkuma, kaneel, komijn en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak het geheel kort en voeg een scheut heet water toe. Leg de deksel op de tajine en laat de kip circa 10 minuten garen. Snijd de tomaten in parten. Maak de bospenen schoon en snijd ze doormidden. Snijd de courgette in zeer grove stukken. Verdeel de groente over de kip en laat met de deksel op de tajine op laag vuur circa 40 minuten verder garen.

Pluk en hak de peterselie fijn en strooi over de kip in de tajine, laat nog even meestoven en serveer met Marokkaans brood.

Tajine gamba’s in verse tomatensaus met venkelzaad en witte kaas
Pel en rasp de uien en knoflook. Verhit de olijfolie in de tajine en bak de uien en knoflook circa 5 minuten. Rasp de tomaat en snijd het restant ervan zeer fijn. Voeg de tomaten en het venkelzaad toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat de saus even pruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de peterselie grof en voeg met de ongepelde gamba’s toe. Laat ze in circa 5 minuten gaar worden. Verbrokkel de witte kaas en roer deze door de saus.

Serveer de gamba’s in de saus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker